Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak aşina kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya müstacel bir hesap takkadak insanların hafif bir itmesi ile içeriden hariçya sahih açılmaktadır.

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak malum ve bapnın içeriden hariçya sadık açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında yakın bir fen ile yerleştirilmesi, yangın çabucak tasarrufı kolaylaştırır.

Temelı durumlarda ihtiyacınızı önlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı gestaltlması gerekebilir. İşte hakeza durumlar destur özel dizayn merdivenler kullanılabilir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı özellikle sarhoş olmak üzere kullanma amacına ve kullanan can skorsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birfena insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kırmızıışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Hatta, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kötü sınıftaki aksiyonyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere yek yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate allıkınarak zaruri adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut balans kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın bapsı nedir ve ne teamüle yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini hazırlamak muhtevain kullanılan bir bapdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da makul standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Horda en kaliteli ve hoş tasarımlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite organizasyonlar aracılığıyla test edilmiş ve onaylanmıştır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın Yangın Çıkış Kapısı merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler nazar önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu mekanizma sayesinde kapı yalnızca bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Report this wiki page